Nieuws

Nieuws

Pleintjesvoetbal, Van Hanegem en hattrick bij Dronryp zaterdag
Gewijzigd op 27-03-2018 13:50u
foto bij nieuwsartikel

Na een ietwat vreemde afgelasting van vorige week uit tegen Blauw Wit ’34, mochten de manschappen van sneon Twa vandaag eindelijk weer de wei in om te ballen tegen Tzum 2. Vorige week werd Dronryp namelijk ontvangen in Leeuwarden met de boodschap dat ze weer huiswaarts konden keren in verband met de kou en de wind. Hier waren de Rypsters helaas niet van op de hoogte gesteld, maar buiten dit feit om waren het inderdaad geen aangename en gunstige temperaturen voor een voetballende ploeg als sneon twa. De mannen waren vandaag dus uitermate hongerig om te mogen ballen tegen de plaatselijke v.v. van Tsjom. In de thuiswedstrijd werd hier met 4-0 van gewonnen, dus was het team vandaag verplicht om te winnen van de rode lantaarndrager. Dronryp moest het vandaag doen zonder de geblesseerde Jorryt, de door werk verhinderde Johannes en Tjeerd en de Abel Tasman van Dronryp: Erik van der Kooi die zich op zaterdagen laat amuseren door een heerlijke massage in Bangkok om zo de competitiespanning van zich af te schromen. Erik op het witte strand van de Phi Phi eilanden met een kouwe Singha, sneon twa op It Lyntsjepark in Tzum; een klein contrast maar beide met een grote amusementswaarde bleek zaterdag wel weer. Wat ook opvallend was, is dat vaste waarde Jorritsma vandaag afwezig was wat eigenlijk nooit voor komt. De ploeg was redelijk verbouwereerd en de coaches hoopten dat ze dit niet mee zouden nemen in de wedstrijd. Tjeerd wees de coaches erop dat er niet zomaar iemand zijn positie kan overnemen en zag de bui een klein beetje hangen. In de wedstrijd bleek dat deze positie uitermate goed werd ingevuld (later meer) en zo neemt de concurrentie toe en zullen de mannen niet zo maar hun basisplaats cadeau krijgen. Er zal hard getraind moeten worden (training is sinds vorige week weer begonnen op de woensdagavond) om een plekje in dit elftal te kunnen bemachtigen. Koeman zal dan ook zeker jaloers zijn op de luxepositie van coaches Van der Weij en Sikma. De situatie van het Franse elftal lijkt dus wel wat op die van sneon twa. Daar komt bij dat de concurrerende ploegen van Dronryp ook punten beginnen te pakken waardoor de punten telkens duurder worden richting het einde van de competitie. Nou ja, einde… Er moeten nog vele wedstrijden ingehaald worden in deze competitie, waaronder die tegen Blauw Wit uit. En je raadt het nooit.. wedstrijd ingelast op zaterdag 2 juni met de o zo heilige Rypster Merke.

 

Dronryp verzamelde rond 11:15 – 11:30 bij de welbekende Posthoorn waar sommige de avond ervoor al hadden verzameld. Bij de vraag van Jort en Matthys over hoe ze in Tzum moesten komen werd als tip gegeven om vanaf de Vadeco recht op een hele grote kerktoren in Oostelijke richting te rijden. Dit was voor de meeste onduidelijk en zo werd er voor gekozen om toch maar over Franeker te rijden. Aangekomen in Tzum was de verbazing groot over de lange spits van deze dorpskerktoren. Matthys merkte op dat die van Oldeboorn ook heel erg groot is. Hierop volgde een felle discussie over welke nou langer is. HJ zei op een tikje autoritaire wijze dat ze op moesten houden te ruziën en dat ze met de wedstrijd bezig moesten gaan: “Lit Aldeboarn en Tsjom it gedonder oer de langste toer fan Fryslân no mar uutfjochtsje!” Dit nog geen tien seconden gezegd  hebbende begon de volgende discussie over of het voetbalveld nou voor of na het bruggetje was. Gelukkig luisterde chauffeur Stockman hier niet al te veel na en ging keurig op zijn instinct af. Coach HJ was lichtelijk geïrriteerd over de discussies en toen Nielske Postma hem bij aankomst plaagde was dit een klein beetje de spreekwoordelijke druppel. Er ontstond per ongeluk een klein beetje fysiek geweld maar beide jongens zijn voorstander van fair-play op en om het veld, waardoor dit snel en keurig werd opgelost met een dikke knuffel en stevige handdruk. Dit scherpte Niels zeker weten op wat later zou blijken in de wedstrijd. Na een sterk bakje zochten de mannen de kleedkamer op om zich in het mooie groen-wit te hijsen.

 

De opstelling: Thyske op het hok, HENK STIENSTRA ausputzer, Bokma ervoor, JT linksback en Niels op rechtsback. Op het middenveld een ruit met Redmer, Sjouke en Appie, Linker linie: Jort en rechterlinie: Sander. Havana Oenema in de punt. Hiermee werd er na een minuut stilte om iets over half 1 afgetrapt in Tzum. Wissels: Heinse en Jeroen. Reserve: Jelle Jan die zijn sporttas had laten liggen in zijn woonplaats Leeuwarden, waar hij enorm van baalde. Als compensatie trakteerde hij de spelersgroep op wat drinken. De spelers vergaven hem dit foutje en hoopten dat dit een eenmalig incidentje was.

 

Dronryp begon furieus aan de wedstrijd en al snel werd duidelijk wie vandaag het spelletje ging maken. Na een aantal gemiste kansen vond Henk de tank het nodig om zich voorin te bemoeien met het spelletje. Vanaf een hele grote afstand ramde hij de bal binnenkant kruising paal met een vleugje techniek en een staaltje kracht tegen de touwen. Het hele team keek met open mond naar Henk, de coaches lieten hun notitieblokje vallen en zelfs de boomsnoeiers langs het veld stopten met hun werkzaamheden en gingen om koffie. Het gejuich was tot in het puntje van de kerktoren te horen, maar Henk bleef lekker “Henks” en deed of dit de normaalste zaak van de wereld was. Na deze goal bleef Dronryp er lustig op los te tikken. De buitenspelers wisten met hun snelheid veelvuldig de achterlijn te halen om zo de bal richting de spitsen te gooien. Hieruit ontstonden in de eerste helft een handvol kansen. Toch deelde Tzum zo nu en dan ook een speldenprikje uit in de eerste helft. Dronryp kreeg in de eerste helft redelijk veel corners. Nielske, die in de rust naar huis ging in verband met een trouwerij, vroeg aan de coaches of hij met één van deze corners mee mocht naar voren. HJ merkte op dat hij mee moest gaan, moest scoren en dan kon wisselen om huiswaarts te keren. Komt wel goed Juh! was het antwoord van Niels. Helaas was deze corner net niet scherp genoeg. Bij de laatste corner voor de thee kreeg Niels het vertrouwen van de coaches op een herkansing. Niels ging positioneel wat beter staan en hierdoor ramde hij de bal met een bekeken boogschot, van buiten de 16 meter, tegen de touwen. Vol euforie rende Niels richting de dug-out om zich te laten wisselen. Hij had zich letterlijk en figuurlijk het snot voor de ogen gewerkt in het eerste bedrijf. Heinse kwam voor Niels in het veld en kreeg de opdracht om als zeer aanvallende rechtsback te spelen. Moderne back wordt dit ook wel eens genoemd in de voetballerij. Hierna gaf de goed fluitende leidsman het einde van de eerste helft aan. In de pauze werd de niet volledig fitte Bokma gewisseld voor de iets fittere Feenstra. De coaches complimenteren het collectief en gaven de opdracht om in het begin van de tweede helft niet te verslappen en gelijk weer druk te zetten op de helft van Tzum.

 

Vroeg in de tweede helft kreeg Dronryp weer eens een corner. Henk besloot mee de 16 in te gaan en knikte de bal uiterst bekeken in de hoek van de goal. Er verscheen een klein glimlachje op het gezicht, maar toch bleef hij weer ijzig koel en zocht zijn plekje als ausputzer weer op. 0-3 stond er op het scorebord. Vond Dronryp dit genoeg? Oh nee, zeer zeker niet! Henk, die weer een puike pot speelde, maakte het besluit om zich vaker rondom de 16 te gaan bemoeien. Hij had tenslotte drie betrouwbare achterhoede spelers bij hem, genaamd: Feenstra, Sikma en de Wit. Tzum kreeg maar geen vat op deze Henkie Stienstra en vanuit weer een mooie aanval knalde hij de bal van redelijke afstand snoeihard tegen de touwen, 0-4! Dronryp heeft vaak veel moeite met het uitverdedigen van standaardsituaties, maar dit kan bij Dronryp in de resterende wedstrijden misschien in aanvallend opzicht nog wel eens een wapen worden. Hierna speelden zich een aantal voetballende creaties voor op het veld, waar Touzani en de coaches kippenvel van zouden krijgen. Redmer, Jort en Sjouke zorgden voor een hoekje pleintjesvoetbal en JT (die als man of the match werd verkozen) begon steekballen met buitenkant voet a lá Willem van Hanegem te geven. De coaches konden geen moment bedenken dat JT deze pot een verkeerde pass had gegeven en ook bleek hij nog over een individuele actie te beschikken. Niet de M&M’s en Chocomel gaven JT dit keer vleugels, maar het balletje en het prachtige spelletje gaven JT de power om 90 minuten lang gas te geven. Harry Oenema, die getergd was door een paar gemiste kansen, pikte zoals een echte spits dat doet ook zijn goaltje mee en tekende hiermee voor de 5-0. Harry tikte een mooie aanval uiterst bekeken onder de keeper door. Dit was nog niet de eindstand. Dronryp kreeg nog vele kansen die helaas gemist werden of gepareerd werden door de keeper van Tzum. Door een splijtend passje van Sjouke op ploegmaat Redmer, controleerde Redmer de bal en liep de 16 meter in om zo deze aanval bekeken in de korte hoek af te rondden. Redmer vergrootte hierdoor zijn doelpuntenaantal. Sjouke was vandaag bij veel aanvallen en goals betrokken en ook Heinse kwam telkens prima mee op om het de verdediging van Tzum lastig te maken. Hierna was de scoringsdrift afgelopen en blies de scheids op zijn fluit. En o ja, captain Matthys Gerbrandy hield vandaag voor het eerst sinds zijn Carrière bij de Hommerts Jutrijper Sport Combinatie de nul! Waar hij ons vaak moet redden en gezien wordt als uiterst belangrijke steunpilaar, kreeg hij vandaag weinig te doen wat hij ook wel eens lekker vond. Hierdoor had hij nog genoeg natuurlijke energie over om het tot in de late uurtjes vol te houden en uit te groeien tot held van de 3e helft.

 

In Tzum werd nog een tijdje nagezeten in de keurige kantine. Er kon met pinpas betaald worden en de consumpties waren niet heel duur; prima ingrediënten voor “in smûk neipraatsje”. Er werd hulp ingezet achter de bar en de mexicano’s, gehaktballen, frikandellen en patat vlogen over de tafel. JT kreek het laatste broodje van de kantine die hij dan ook zeker verdiend had. Wel moest hij dan vier frikandel helften op één broodje plaatsen. Hier kon JT hem op deze prachtige zaterdagmiddag niet druk om maken. De overwinning werd luidkeels gevierd en er werden zelfs sommige spelers Oranje in geschreeuwd! Compliment na compliment en op social media moest natuurlijk ook iedereen weten dat het vlaggenschip van Dronryp sneon had gewonnen. Er zou zelfs geprobeerd zijn om met Koeman te bellen over het spitsenprobleem. Dronryp heeft genoeg scorende spelers in de gelederen! Woensdag weer even scherp trainen en dan op naar zeterdag: Dronryp 2 – Tzummarum 2 op het historische veld 3 van Schatzenburg. Aanvang: 14:30. 

doelpuntenmachines button

Doelpuntenmachines!

Wil je weten wie de doelpunten-machines van v.v. Dronrijp zijn? Bekijk dan hier de ranking.

Topscorer overzicht »
verslagen button

Wedstrijdverslagen

Het blijft leuk om wedstrijdverslagen te lezen. Het houdt de site actueel en het trekt veel bezoekers.

Verslag aanleveren »
vrijwillige bijdrage button

Jouw vrijwillige bijdrage!

Zonder vrijwilligers geen voetbal. Help mee om het samen zo plezierig mogelijk te maken!

Geef je bijdrage op »

Twitter

Naar Twitter »
webshop button

Bestel gemakkelijk online!

Met onze eigen kledinglijn nog meer uniformiteit en een professionele uitstraling op de velden.

Naar webshop »
clubblad button

Ook het clubblad ontvangen?

Geen lid of sponsor, maar toch het clubblad ontvangen? Dat kan! Bekijk hier de mogelijkheden.

Clubblad 'De aftrap' »

Ook sponsor worden?

Bekijk alle sponsoren »
<h2>vvdronrijp.nl sitemap:</h2> <a href="http://www.vvdronrijp.nl/home">Home</a><br /> <a href="http://www.vvdronrijp.nl/nieuws"><b>Nieuws</b></a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/nieuws-alles">Alles</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/nieuws-clubnieuws">Clubnieuws</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/verslagen">Verslagen</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/nieuws-goede-doelen">Goede Doelen</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/nieuws-ludiek">Ludiek</a><br /> <a href="http://www.vvdronrijp.nl/programma">Programma</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/programma_1478">Programma</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/agenda">Agenda</a><br /> <a href="http://www.vvdronrijp.nl/organisatie">Organisatie</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/algemeenbestuur">Algemeen Bestuur</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/bestuur-en-comissies-buiten-bestuurlijk">Buiten bestuurlijk</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/sjo-dronryp-foarut">SJO Dronryp Foar&uacute;t</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/sponsoren">Sponsoren</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/websitecommissie">Website</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/bestuur-en-commissies-redactie-de-aftrap">Redactie De Aftrap</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/bestuur-en-comissies-onderhoud">Onderhoud</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/bestuur-en-comissies-kantines">Kantines</a><br /> <a href="http://www.vvdronrijp.nl/algemeen">Algemeen</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/contributie">Contributie</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/clubblad">Clubblad De Aftrap</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/jouwvrijwilligebijdrage">Jouw vrijwillige bijdrage</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/interactief-jeugdplan">Jeugdplan</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/trainingsschema">Trainingsschema</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/kunstgras_20130924">Kunstgras</a><br /> <a href="http://www.vvdronrijp.nl/senioren">Senioren</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/dr1">DR1</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/dr2-zondag">DR2 Zondag</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/dr2-zaterdag">DR2 Zaterdag</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/dr3">DR3</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/dr4">45+</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/vr1">VR1</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/vr2">VR2</a><br /> <a href="http://www.vvdronrijp.nl/sjo">Jeugd</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/jo19-1">JO19-1</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/jo19-2">JO19-2</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/jo17-1">JO17-1</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/jo17-2">JO17-2</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/jo17-3">JO17-3</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/jo15-1">JO15-1</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/jo15-2">JO15-2</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/mo15-1">MO15-1</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/mo15-2">MO15-2</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/jo14-1">JO14-1</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/mo13-1">MO13-1</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/jo13-1">JO13-1</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/jo13-2">JO13-2</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/jo13-3">JO13-3</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/jo11-1">JO11-1</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/jo11-2">JO11-2</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/jo10-1">JO10-1</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/jo10-2">JO10-2</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/mo10-mo11-1">MO10/MO11-1</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/jo9-1">JO9-1</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/jo8-1">JO8-1</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/jo8-2">JO8-2</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/jo8-3">JO8-3</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/jo8-4">JO8-4</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/jo7-1">JO7-1</a><br /> <a href="http://www.vvdronrijp.nl/clubinfo">Clubinfo</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/algemeen_1327">Algemeen</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/locaties">Locaties</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/gedragscode_hoofdmenu">Gedragscode</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/club-van-100">Club van 100</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/clubinfo-historie">Historie</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/clubinfo-huisstijl">Huisstijl</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/aanmelden">Aanmelden</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/afmelden">Afmelden</a><br /> <a href="http://www.vvdronrijp.nl/overig">Overig</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/webshop_20121105">Webshop</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/senioren-doelpuntenmachines">Doelpuntenmachines</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/youtube">Youtube</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/fotos">Foto's</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/archief">Archief</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/midsimmercup">Midsimmercup</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://www.vvdronrijp.nl/sponsoravond">sponsoravond</a><br /> <a href="http://www.vvdronrijp.nl/zoekresultaten">Zoeken</a><br />