Verslagen

Verslagen

Het blijft leuk om wedstrijdverslagen te lezen. Het houdt de site actueel en het trekt veel bezoekers. Leuke voetbalverslagen (het liefst met foto in LIGGEND FORMAAT) kunnen gemaild worden naar verslagen@vvdronrijp.nl. Wij zetten het zo snel mogelijk online!

 

Bedankt voor je medewerking.

 

De kop is eraf voor Dronryp 2 zaterdag!
Gewijzigd op 19-09-2017 08:55u
foto bij nieuwsartikel

Na twee nederlagen in de beker tegen Leovardia en WWS, werd er zaterdag de laatste bekerwedstrijd gespeeld tegen Leeuwarder Zwaluwen. Op de wedstrijdzaken app staat overigens dat de uitwedstrijd tegen Leovardia met 3-8 is gewonnen. Dronryp kon vandaag dus een tweede driepunter in de bekerpoule laten bijschrijven als er werd gewonnen van Zwaluwen.

 

Nadat taxi Jan-Tsjalling Sikma de Hommertser/Sneker Matthys Gerbrandy van station Hatzum en Jorryt Terluin uit Baaium-West had opgepikt, was het team bijna compleet op het roemruchte complex de Ring voor de wedstrijd tegen de Zweltsjes. Niels Postma was later in verband met werk, Sander Kingma was afwezig door een blessure en Melvin Bokma had ergens een beun putsje. De eerste jeugdsentimenten en sterke verhalen over jeugdwedstrijden op de ring slingerden over tafel. Na een shagje, een bak koffie en een scherpe blik richting de koelkast achter de bar werden de mannen de kleedkamer ingestuurd om zich in het mooie groen-wit van Dronryp te hijsen. Het omkleden duurde verdacht lang. Dit had waarschijnlijk te maken met de teamfoto die voor de wedstrijd werd gemaakt. Dit resulteerde dan ook in een prachtig plaatje. In de warming up die daarvoor plaatsvond werden er ranzige vondsten opgemerkt. Op het kunstgrasveld kwamen enkele spelers het ontbijt van Henk Stienstra tegen en op het hoofdveld dook Matthys in een hondendrol.

 

Dan de wedstrijd. Dronryp begon in de volgende opstelling: Matthys Gerbrandy (captain) op het hok, verdediging v.l.n.r.: Tjeerd Jorritsma, Jorryt Terluin, Albert van der Weijde en Johannes van der meer. Middenveld: Jelle Jan Veltman, Sjouke Stienstra, Jeroen Feenstra en Harry Oenema. Voorin: Henk Stienstra en Redmer van der Kooi. Wissels: Erik van der Kooi, Niels Postma, Jan-Tsjalling Sikma en Heinse de Wit.

 

Na het fluitsignaal van Gert Jan Wispelweij merkten de aanwezigen op de Ring enkele trommelgeluiden op. Deze kwamen uit de achtertuin van Wytze Jan Kooistra. Hij kwam een paar minuten later tevoorschijn met mede hooligan Inder Jan Kuurstra. De support was vandaag groot door het grote aantal supporters langs het veld. Dit zorgde misschien voor spanningen bij sommige spelers, want de coaches moesten na 20 minuten al een aantal keren wisselen. Appie was hier één van nadat hij drie keer in de grond had getrapt en zijn standbeen verkeerd neerzette bij een wereldpass op voorstopper Jorryt. Dronryp kreeg in de beginfase een paar 100% kansen. Deze werden niet benut doordat ballen werden afgegeven wanneer dit niet moest en ballen niet werden afgegeven wanneer dit juist wel moest. Dit leidde tot een kleine woordenwisseling tussen de gebroeders Henk en Sjouke. Dit hebben ze later thuis weer goedgemaakt met een dikke knuffel. Toch kwam Dronryp op voorsprong. Uit een hoekschop van Niels was het Jorryt die de bal attent uit de kluts oppikte. Hij trapte de bal met zijn linker of rechtervoet met een bekeken schuiver, door de hondendrol, tegen de touwen. Hij wist van blijdschap niet hoe hij moest juichen, terwijl hij dit weken heeft geoefend tijdens een uitzending/geheime missie in Amerika. Een paar minuten later was Jorryt helaas even de schlemiel nadat hij de spits van Zwaluwen met Harai Goshi achtige taferelen na de grond bracht in het strafschopgebied. Hier kwam de soldaat in Jorryt even naar boven. Gelukkig stond bij Dronryp penaltykiller Matthys op de goal die de bal katachtig uit het doel wist te houden. Hierdoor zorgde hij dat de mannen met een voorsprong kleedkamer 3 binnen liepen. In de rust werden de mannen erop gewezen dat ze in de tweede helft scherp moesten blijven en geduldig moesten blijven voetballen om zo de voorsprong uit te breiden.

 

Na het fluitsignaal voor het tweede bedrijf viel tot iedereens verbazing toch de 1-1. Dit was helaas niet de eerste keer in de bekercompetitie dat Dronryp vlak na een aftrap een goal tegen krijgt. Dit leidde tot terechte woede van de coaches en sekte leider Matthys. Na de 1-1 begon Zwaluwen wat meer in de wedstrijd te komen en kwamen ze er een aantal keer gevaarlijk uit. Hier was maar één antwoord op: de 2-1 maken. Deze werd dan ook gemaakt, en hoe! Een afvallende bal na een corner kwam zo’n 21 meter van het doel voor de voeten van Tjeerd terecht. Hij plaatste de bal met een geweldige trap in de bovenhoek van de goal. Heel de Ring werd gek! De geruchten gaan dat de satelliet bij Wopke in de tuin een slag in de rondte maakte na het harde gejuich en geklap van het thuispubliek. Tjeerd wees terecht met twee duimen richting de achterkant van zijn shirt. De blijdschap en vreugde veranderde al snel. Er werden van beide kanten overtredingen gemaakt en even later kreeg Zwaluwen een rode prent. Dit zorgde niet voor een goed humeur bij enkele Zwaluwen spelers. Je zou denken dat Dronryp hiervan kon profiteren… Dit gebeurde overigens niet, integendeel zelfs. Zwaluwen maakte de 2-2 na een foutje in de defensie van de Rypsters. De keeper van Zwaluwen vond het nodig om na dit doelpunt de spelers van Dronryp te kleineren. Even later was de keeper over de rooie nadat Henk probeerde om door de keeper heen te lopen. Hier werd de sfeer helaas niet beter op. Dronryp werd erop gewezen om te blijven voetballen en op zoek te gaan naar de winst. Deze viel een paar minuten voor tijd uit een mooie voorzet vanaf rechts van Jan-Tsjalling. Redmer wist hier wel raad mee en tekende voor de 3-2 wat tevens de eerste overwinning van het zaterdagteam betekende. Dit geeft de burger moed!

 

De spelers liepen vol trots richting het clubgebouw waar ze werden opgewacht door een groep fanatieke supporters. Ze klapten en gaven de mannen de terechte complimenten. Er werd nog even nagezeten en sommige spelers zochten de kroeg op om de overwinning te vieren. Man of te match Tjeerd liep met zijn borst naar voren voorop in de stoet de Posthoorn binnen. Op naar volgende week: 14:30 thuis op de ring tegen Leovardia 6. U bent weer van harte welkom!

 

Een trotse coach.

doelpuntenmachines button

Doelpuntenmachines!

Wil je weten wie de doelpunten-machines van v.v. Dronrijp zijn? Bekijk dan hier de ranking.

Topscorer overzicht »
verslagen button

Wedstrijdverslagen

Het blijft leuk om wedstrijdverslagen te lezen. Het houdt de site actueel en het trekt veel bezoekers.

Verslag aanleveren »
vrijwillige bijdrage button

Jouw vrijwillige bijdrage!

Zonder vrijwilligers geen voetbal. Help mee om het samen zo plezierig mogelijk te maken!

Geef je bijdrage op »

Twitter

Naar Twitter »
webshop button

Bestel gemakkelijk online!

Met onze eigen kledinglijn nog meer uniformiteit en een professionele uitstraling op de velden.

Naar webshop »
clubblad button

Ook het clubblad ontvangen?

Geen lid of sponsor, maar toch het clubblad ontvangen? Dat kan! Bekijk hier de mogelijkheden.

Clubblad 'De aftrap' »

Ook sponsor worden?

Bekijk alle sponsoren »
<h2>vvdronrijp.nl sitemap:</h2> <a href="http://www.vvdronrijp.nl/home">Home</a><br /> <a href="http://www.vvdronrijp.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/nieuws-alles">Alles</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/nieuws-clubnieuws">Clubnieuws</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/verslagen"><b>Verslagen</b></a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/nieuws-goede-doelen">Goede Doelen</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/nieuws-ludiek">Ludiek</a><br /> <a href="http://www.vvdronrijp.nl/programma">Programma</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/programma_1478">Programma</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/agenda">Agenda</a><br /> <a href="http://www.vvdronrijp.nl/organisatie">Organisatie</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/algemeenbestuur">Algemeen Bestuur</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/bestuur-en-comissies-buiten-bestuurlijk">Buiten bestuurlijk</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/sjo-dronryp-foarut">SJO Dronryp Foar&uacute;t</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/sponsoren">Sponsoren</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/websitecommissie">Website</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/bestuur-en-commissies-redactie-de-aftrap">Redactie De Aftrap</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/bestuur-en-comissies-onderhoud">Onderhoud</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/bestuur-en-comissies-kantines">Kantines</a><br /> <a href="http://www.vvdronrijp.nl/algemeen">Algemeen</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/contributie">Contributie</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/clubblad">Clubblad De Aftrap</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/jouwvrijwilligebijdrage">Jouw vrijwillige bijdrage</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/interactief-jeugdplan">Jeugdplan</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/trainingsschema">Trainingsschema</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/kunstgras_20130924">Kunstgras</a><br /> <a href="http://www.vvdronrijp.nl/senioren">Senioren</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/dr1">DR1</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/dr2-zondag">DR2 Zondag</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/dr2-zaterdag">DR2 Zaterdag</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/dr3">DR3</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/dr4">45+</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/vr1">VR1</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/vr2">VR2</a><br /> <a href="http://www.vvdronrijp.nl/sjo">Jeugd</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/jo19-1">JO19-1</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/jo19-2">JO19-2</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/jo17-1">JO17-1</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/jo17-2">JO17-2</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/jo17-3">JO17-3</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/jo15-1">JO15-1</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/jo15-2">JO15-2</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/mo15-1">MO15-1</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/mo15-2">MO15-2</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/jo14-1">JO14-1</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/mo13-1">MO13-1</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/jo13-1">JO13-1</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/jo13-2">JO13-2</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/jo13-3">JO13-3</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/jo11-1">JO11-1</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/jo11-2">JO11-2</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/jo10-1">JO10-1</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/jo10-2">JO10-2</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/mo10-mo11-1">MO10/MO11-1</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/jo9-1">JO9-1</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/jo8-1">JO8-1</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/jo8-2">JO8-2</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/jo8-3">JO8-3</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/jo8-4">JO8-4</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/jo7-1">JO7-1</a><br /> <a href="http://www.vvdronrijp.nl/clubinfo">Clubinfo</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/algemeen_1327">Algemeen</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/locaties">Locaties</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/gedragscode_hoofdmenu">Gedragscode</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/club-van-100">Club van 100</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/clubinfo-historie">Historie</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/clubinfo-huisstijl">Huisstijl</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/aanmelden">Aanmelden</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/afmelden">Afmelden</a><br /> <a href="http://www.vvdronrijp.nl/overig">Overig</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/webshop_20121105">Webshop</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/senioren-doelpuntenmachines">Doelpuntenmachines</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/youtube">Youtube</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/fotos">Foto's</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/archief">Archief</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/midsimmercup">Midsimmercup</a><br /> -<a href="http://www.vvdronrijp.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://www.vvdronrijp.nl/sponsoravond">sponsoravond</a><br /> <a href="http://www.vvdronrijp.nl/zoekresultaten">Zoeken</a><br />